home / nieuws / Hospice Hoeksche Waard zoekt nieuwe vrijwilligers

Hospice Hoeksche Waard zoekt nieuwe vrijwilligers

Wij zijn op zoek naar nieuwe vrijwilligers: 

Vrijwilligers in huis

Onze vrijwilligers zijn er voor onze gasten en hun naasten. Ze vervullen dan ook een belangrijke taak in onze hospice. Zo assisteren zij bijvoorbeeld de verpleegkundigen bij het wassen en aankleden van een gast, helpen onze gasten wanneer nodig bij het eten en drinken, lezen voor, of ‘zijn er gewoon’ als een gast dat wil. Een andere taak van een vrijwilliger is het huishouden. Wassen, strijken, opruimen, koken voor de gasten, het hoort er allemaal bij.

Van de vrijwilligers in de hospice wordt verwacht dat ze drie dagdelen per 2 weken beschikbaar zijn en 1 dagdeel in het weekend per 5 weken. Vóór een vrijwilliger aan het werk gaat, volgt hij of zij een verplichte opleiding. Hierin worden alle facetten van het omgaan met mensen die ernstig ziek zijn uitgebreid behandeld.

De eerstvolgende opleidingsdag is, (bij voldoende aanmeldingen) op dinsdag 10 mei 2022. Na deze eerste opleidingsdag volgt een stage in de hospice; elke vrijwilliger werkt acht diensten mee om te ervaren hoe het in de praktijk is. Op woensdag 22 juni 2021 vindt de tweede opleidingsdag plaats.

 

Kookvrijwilligers

In 2022 gaat de hospice uitbreiden en zijn wij opzoek naar enthousiaste, flexibele vrijwilligers die hun hand er niet voor omdraaien om voor meerdere zorgvragers een maaltijd te bereiden. 

Frequentie: 1 a 2 x per week ( ook diensten in het weekeinde) , Tijd: 13.30 tot 18.30 uur.

De werkzaamheden bestaan uit:

Als kookvrijwilliger draag je zorg voor het bereiden van de maaltijden van onze zorgvragers. Je wordt daarbij ondersteunt door een vrijwilliger waar je direct mee samenwerkt. We werken met een weekmenu maar voorop staat de wens van de zorgvrager en kan van het menu afgeweken worden.
Het is voor ons  een nieuwe vrijwilligersfunctie die we met elkaar verder inhoud gaan geven.

Je aanspreekpunt is de coördinator en/of de verpleegkundige van dienst. 

 

VPTZ-vrijwilligers

Zolang mogelijk thuis blijven in de laatste levensfase heeft voor veel mensen de voorkeur. Met ondersteuning van de inzet van geschoolde Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ) maakt Hospice Hoeksche Waard Zorg dit mogelijk.
Als VPTZ- vrijwilliger voer je geen verpleegkundige handelingen uit, maar ben je op allerlei andere manieren inzetbaar om ondersteuning te bieden in de thuissituatie. 

Als vrijwilliger heb je tijd en aandacht om ‘er te zijn’ voor zowel zorgvrager als de naasten.

Tuinvrijwilligers

Onze tuinvrijwilligers kunnen nog wel wat extra handen gebruiken. Als tuinvrijwilligers draag je zorg voor het onderhoud van onze mooie tuin. Per seizoen wordt gewerkt in vier tot vijf gezamenlijke tuinbeurten, meestal een ochtend van drie of vier uur. En verder om de twee weken onderhoud in groepjes van twee, dat zal per persoon twee of drie keer per jaar zijn. Dus komt het ongeveer neer op acht halve dagen per seizoen. Groene vingers is niet echt vereist, maar wel handig.

Heb je interesse in één van deze functies neem dan contact op met Marian Burger, coördinator vrijwilligers (0186-660410).
Of stuur een mail: info@hospicehoekschewaard.nl

Op 22 maart van 10.30-12.00 uur vindt er een informatie-ochtend plaats in het naastgelegen Koetshuis. Er zal een presentatie worden gegeven en er is gelegenheid tot stellen van vragen. Graag van te voren aanmelden: info@hospicehoekschewaard.nl of 0186-660410.

 

 

Meer nieuws

Vacature directeur-bestuurder

30 mei 2024

Vacature directeur-bestuurder

Binnenkort zal onze directeur- bestuurder de pensioengerechtigde leeftijd bereiken daarom is de Raad van toezicht op zoek naar een nieuwe...

Geweldig mooie cheque van de Roparun !

29 mei 2024

Geweldig mooie cheque van de Roparun !

Tijdens de doorkomst van de Roparun in Oud-Beijerland kregen we een geweldig mooie cheque uitgereikt van ! Hierdoor gaat er een gr...

Herdenkingsbijeenkomst 6 maart 2024

15 mrt 2024

Herdenkingsbijeenkomst 6 maart 2024

Op 6 maart vond er weer een herdenkingsbijeenkomst plaats in de Eendrachsthoeve. Samen met de nabestaanden en onze medewerkers herdachten...

Informatiedagen in 2024

15 mrt 2024

Informatiedagen in 2024

Wilt u meer weten over (werken in ) onze hospice ? Bezoek dan eens onze informatiedagen. We ontvangen u dan graag in ons Koetshui...