home / Vrijwilligers in het hospice

Vrijwilligers in het hospice

Onze vrijwilligers zijn er voor onze gasten en hun naasten. Ze vervullen dan ook een belangrijke taak in onze hospice. Zo assisteren zij bijvoorbeeld de verpleegkundigen bij het wassen en aankleden van een gast, helpen onze gasten wanneer nodig bij het eten en drinken, lezen voor, of ‘zijn er gewoon’ als een gast dat wil. Een andere taak van een vrijwilliger is het huishouden. Wassen, strijken, opruimen, koken voor de gasten, het hoort er allemaal bij. Een vaste groep vrijwilligers zorgt voor de tuin van de hospice. Die ziet er dan ook het hele jaar prachtig uit.

Een begeleidster ondersteunt de vrijwilligers van de hospice waar dat nodig is. Vóór een vrijwilliger aan het werk gaat, volgt hij of zij een verplichte opleiding. Hierin worden alle facetten van het omgaan met mensen die ernstig ziek zijn uitgebreid behandeld.

De opleiding bestaat uit vier avonden:

Na deze drie avonden volgt een stage in de hospice, elke vrijwilliger werkt vier diensten mee om te ervaren hoe het in de praktijk is.

Na deze opleiding volgt een inwerkperiode van drie maanden. Hierin werkt de vrijwilliger alle diensten mee. Hierna volgt een evaluatie en wordt de inwerkperiode afgerond. Wanneer u interesse of vragen heeft over het werken als vrijwilliger in de hospice dan kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier.