home / Vrijwilligers in het hospice

Vrijwilligers in het hospice

Onze vrijwilligers zijn er voor onze gasten en hun naasten. Ze vervullen dan ook een belangrijke taak in onze hospice. Zo assisteren zij bijvoorbeeld de verpleegkundigen bij het wassen en aankleden van een gast, helpen onze gasten wanneer nodig bij het eten en drinken, lezen voor, of ‘zijn er gewoon’ als een gast dat wil. Een andere taak van een vrijwilliger is het huishouden. Wassen, strijken, opruimen, koken voor de gasten, het hoort er allemaal bij. Een vaste groep vrijwilligers zorgt voor de tuin van de hospice. Die ziet er dan ook het hele jaar prachtig uit.

Van de vrijwilligers in de hospice wordt verwacht dat ze flexibel inzetbaar zijn.

Vóór een vrijwilliger aan het werk gaat, volgt hij of zij een verplichte opleiding. Hierin worden alle facetten van het omgaan met mensen die ernstig ziek zijn uitgebreid behandeld.

Na een eerste opleidingsdag volgt een stage in de hospice; elke vrijwilliger werkt acht diensten mee om te ervaren hoe het in de praktijk is. Daarna volgt een tweede opleidingsdag.

Nu de hospice is uitgebreid zijn wij op zoek naar nieuwe vrijwilligers en met name kookvrijwilligers. We zoeken enthousiaste, flexibele vrijwilligers die hun hand er niet voor omdraaien om voor meerdere zorgvragers een maaltijd te bereiden. De werkzaamheden bestaan uit het voorbereiden en bereiden van de maaltijd, het serveren van de maaltijd en het opruimen van de keuken. We werken met een weekmenu maar voorop staat de wens van de zorgvrager en kan van het menu afgeweken worden.

Wanneer u interesse of vragen heeft over het werken als vrijwilliger in de hospice dan kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier.

Op woensdag 10 juli 2024 is er een informatie-ochtend.  Als je interesse hebt om deze bij te wonen? Meld je dan graag even aan via info@hospicehoekschewaard.nl. De ochtend duurt van 10.00 uur (start presentatie) tot 11.30 uur . De presentatie wordt gegeven in ons Koetshuis, Dorpzigt 3 in Zuid-Beijerland.